AIK:s kollaps – tappade ledning till förlust på 20 sekunder

Västerås såg ut att bli en munsbit för AIK på fredagen.
Men efter en stor kollaps tappade man seger till förlust – på 20 sekunder.
– Vi ger bort matchen, säger målskytten Simon Åkerström i TV4.

AIK hade ledningen i större delen av bortamötet med Västerås. De tog ledningen i första perioden och utökade i andra. Men i slutet av den andra akten så kom västerås tillbaka och gjorde två mål på en minut och tio sekunder.

I den tredje perioden tog AIK ledningen igen när succéliraren Simon Åkerström gjorde 3-2 med 16 minuter kvar att spela av matchen.

Vände – på bara 20 sekunder

Men med nio minuter kvar skulle AIK kollapsa. Västerås, med nye Eric Karlsson vid rodret, vände matchen helt på 20 sekunder. Elias Ekström och Eric Engstrand gjorde varsitt mål när Västerås vände matchen på en femöring och skulle sedan inte släppa greppet.

Västerås får därmed fira seger på fredagskvällen, medan AIK har en del att fundera på. Efter fyra raka förluster på hemmais är man vinnare igen.

– Det är helt magiskt, säger Västerås-hjälten Eric Engstrand i TV4.