AIK vann efter drömvändning i andra mot Västervik

Hemmalaget Västervik ledde matchen mot AIK inför andra perioden. Men där fick AIK rejäl utdelning med tre raka mål. Till slut blev det 2-4 (1-0, 0-3, 1-1) i matchen i Hockeyallsvenskan.

Västervik tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Anton Björkman assisterad av Cedric Lacroix och Vaclav Karabacek. AIK gjorde dock tre raka mål i andra perioden och gick från underläge 1-0 till ledning med 1-3. Västervik reducerade dock till 2-3 genom Vaclav Karabacek efter 14.20 av matchen.

AIK kunde dock avgöra till 2-4 med 1.38 kvar av matchen genom Filip Windlert.

Västervik har en vinst och fyra förluster och 9–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan AIK har tre vinster och två förluster och 11–7 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att AIK nu ligger på femte plats. Västervik är på 14:e och sista plats.

Fredag 2 februari 19.00 möts lagen igen, med AIK som hemmalag.