3-1 i matchserien – efter ny seger för Brynäs mot Bik Karlskoga

Brynäs har skapat sig ett överläge mot Bik Karlskoga i Hockeyallsvenskans semifinal, efter vinst på bortaplan med 6-2 (1-1, 2-1, 3-0). Därmed leder Brynäs matchserien med 3-1, och behöver bara en seger till för att ta sig till final.

Första perioden var jämn. Brynäs inledde bäst och tog ledningen genom Miks Indrasis efter 10.59, men Bik Karlskoga kvitterade genom Måns Krämer i slutet av perioden. Bik Karlskoga gjorde också 2-1 efter 1.09 i andra perioden när Otto Stenberg slog till framspelad av Eskild Bakke Olsen och Henrik Larsson.

Brynäs Linus Ölund gjorde 2-2 efter 2.07 på pass av Jack Kopacka och Oliver Tärnström.

Anton Rödin gjorde dessutom 2-3 efter 11.39 framspelad av Miks Indrasis och Johan Larsson.

Även i tredje perioden var det bortalaget som var starkast och gick från 2-3 till 2-6 genom två mål av Greg Scott och ett mål av Tyler Kelleher och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 35 sekunder kvar att spela.

Brynäs Miks Indrasis stod för tre poäng, varav ett mål.

Nästa match spelas i Monitor ERP Arena på tisdag 19.00.