Skellefteå förlorade – mot brittiskt motstånd

Skellefteå hade redan en plump i protokollet i Champions Hockey League då man föll mot tyska Straubing härom veckan. I dag inkasserade de svenska mästarna ytterligare en förlust. Nu mot brittiskt motstånd i Sheffield Steelers.

Skellefteå AIK föll tungt mot Sheffield Steelers i Champions Hockey League.
Skellefteå AIK åkte på en förlust mot Sheffield Steelers i Champions Hockey League. Foto: Laurent Daspres/Freshfocus

Sheffield Steelers.

Så heter SHL-lagens nya mardrömsmotståndare i Champions Hockey League.

Efter att ha besegrat Växjö Lakers på bortais, 3–2 efter förlängning, förra helgen var det nu Skellefteå AIK:s tur att få känna på stålet. Hemma i Utilita Arena besegrade man nämligen de svenska mästarna med 3–2. Detta sedan Mark Simpson fixat in segermålet bakom Alexander Hellnemo i den andra periodens 14:e minut.

Sheffield chockade de svenska gästerna i första perioden och gick fram till 2–0 innan fyra minuter var spelade. Brandon Whistle och Joel Janatuinen överlistade Hellnemo och satte Skellefteå på hälarna.

Junioren Zeb Lindgren kvitterade för Skellefteå AIK

Efter hand fick västerbottningarna ordning på grejerna. Andreas Johnson pangade in 1–2 efter en målvaktsretur, och bara en dryg minut senare pricksköt junioren Zeb Lindgren 2–2 efter förarbete av Rickard Hugg och Rasmus Bergqvist.

Men uppryckningen var inte nog. Sverigedödarna från Sheffield fick sista skrattet genom att överrumpla Skellefteå i andra perioden. En lång passning från egen zon friställde Mark Simpson som lyfte in 3–2 och gav britterna sin tredje seger på fyra matcher i Champions Hockey League.

Skellefteå har i och med nederlaget två vinster och två förluster.

Nu väntar ett uppehåll i CHL för båda lagen. Nästa omgång spelas inte förrän den 8 oktober. Då tar Skellefteå emot ungerska Fehévár AV 19.

TV: Zeb Forsfjäll minns SHL-debuten