TV: Gjorde succé – på nya positionen

Trots att man kom till spel utan tre av fyra centrar bjöd Färjestad på målkalas i CHL-premiären
Finska Pelicans städades av med 5–0 efter tre framspelningar av vikarierande, Viktor Lodin.

Viktor Lodin. Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen.

Efter segrar mot Leksand, Frölunda och HV71 inledde Färjestad idag (fredag) sin säsong på riktigt. Laget, som saknade tre av de fyra centrar, ställdes mot finska Pelicans med svenskarna Patrik Carlsson, Lars Bryggman och Olof Lindbom (startade ej). I och med Linus Johansson, David Tomásek och Joel Kellmans frånvaro fick därmed Viktor Lodin kliva in som center i förstakedjan. Ett drag som gav effekt i form av tre assist från 25-åringens klubba.

Första perioden slutade mållös, men inte helt utan chanser. Lars Bryggman tog sig fram till farliga ytor, medan Färjestad avfyrade sju skott mot det finska lagets bur. Det var dock i den andra perioden som det började rassla i nätet.

Tre mål på fyra minuter

Efter fint förarbete och framspelning in framför mål, av nyförvärvet Marian Studenic, visade Lucas Forssell prov på fin kyla. 21-åringen väntade ut Pelicans målvakt innan han, via egen retur, petade in 1–0 till Färjestad. Detta kom endast 33 sekunder in i den andra perioden och följdes inom kort även av 2–0. Denna gång var det Per Åslund som var hetast på en retur.

Färjestad fortsatte sedan att pumpa på. Ett hårt skott från Magnus Nygren gav 3–0 innan Michael Lindqvist utökade till 4–0. Båda målen kom i powerplay efter att Pelicans fått ett mål bortdömt och åkt på dubbla utvisningar i samband med den röriga situationen framför Max Lagaces mål. Marcus Westfält såg sedan till att göra Färjestads tredje inom fyra minuter.