Vita Hästen utklassade Linköping Mighty Ravens på hemmaplan

Vita Hästen dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Linköping Mighty Ravens i HockeyTrean södra D med hela 15-0 (3-0, 7-0, 5-0).

Linköping Mighty Ravens huvudtränare Daniel Johansson tyckte till om matchen:

– Vi kommer till Norrköping med en tunn trupp på grund av sjukdomar och skador. Vi tar med två juniorer som får göra debut med A-laget i seniorsammanhang. Vi tycker de gör en bra debut och insats. Övriga spelare gör en bra insats med tanke på hur läget såg ut inför matchen. Albin i mål gör en kanoninsats med tanke på alla skott han får mot sig. Vi önskar Patrik Degerstedt och Vita Hästen lycka till i Alltrean.

Snackisen var Jacob Tenemyr – som gjorde hela fyra av Vita Hästens mål.

Vita Hästen spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Jacob Tenemyr, Isak Ekelund och Filip Stensson. Och det var bara början. Även i andra perioden var det Vita Hästen som var starkast. Laget vann perioden med hela 7-0 och ställningen efter två perioder var 10-0.

Vita Hästen fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 15-0. Målen i sista perioden gjordes av Jacob Tenemyr, som gjorde två mål, Gustaf Gardell, Victor Lindman och Filip Stensson.

Gustaf Gardell gjorde två mål för Vita Hästen och fyra målgivande passningar, Victor Lindman stod för ett mål och tre assists, Jesper Samuelsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål, Simon Agebrink hade tre assists och Johan Rehme gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Resultaten i sista omgången betyder att Vita Hästen slutar på första plats i tabellen, och Linköping Mighty Ravens på fjärde plats. Vita Hästen är därmed klart för Alltrean.