Vimmerby kvalklart efter seger mot Alvesta

Efter en bra säsong i hockeyettan södra är Vimmerby nu klart för kval. Det efter seger, 3-2 (1-1, 1-0, 1-1), på bortaplan mot Alvesta.

Adam Petersson stod för Vimmerbys avgörande mål 17.05 in i tredje perioden.

Därmed har Vimmerby vunnit fyra matcher i rad i hockeyettan södra.

Första perioden var jämn. Alvesta inledde bäst och tog ledningen genom Ebbe Fjellström efter 4.29, men Vimmerby kvitterade genom William Dageryd efter 14.30. Vimmerby gjorde också 1-2 efter 19.17 i andra perioden när Martin Pärna slog till framspelad av Jakob Karlsson och Anton Carlsson. 15.01 in i tredje perioden slog Caleb Eefting till på pass av Hampus Henriksson och Shane Heffernan och kvitterade för Alvesta.

17.05 in i perioden nätade Vimmerbys Adam Petersson på pass av Carl Sjöberg och Gustav Karlsson och avgjorde matchen för Vimmerby.

Det här var Vimmerbys fjärde uddamålsseger.

Med tre omgångar kvar är Alvesta på sjunde plats i tabellen, medan Vimmerby är på fjärde plats.

Alvesta tar sig an KRIF i nästa match borta söndag 3 december 16.00. Vimmerby möter Troja/Ljungby borta fredag 1 december 19.00.