Västerås Pick bröt Kungsörs segersvit

Efter 17 segrar i rad i hockeytrean Örebro/Västmanland för Kungsör så tog vinstsviten slut hemma mot Västerås Pick. Matchen på tisdagen i Elite Sängar Arena slutade 4-5 (2-2, 1-1, 1-1, 0-1) efter förlängning. Förlusten var den första i serien för Kungsör.

– Ja det kom tillslut även om det var efter förlängning! Klart det är surt men vi gör en bra match och förtjänar kanske lite mer än vad vi får men samtidigt missunnar jag inte Västerås segern. De krigar igenom hela matchen och är sylvassa i omställningarna och sånt måste man ändå kunna lyfta på hatten för! Vi går absolut inte under för detta utan riktar fokus på de kommande 2 sista matcherna och komma förberedda inför kvalet, kommenterade Kungsörs tränare Fredrik Pettersson.

Västerås Pick startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.57 slog Anton Mella till på pass av Oskar Persson och Kim Blomkvist.

Kungsör kvitterade till 1-1 efter 6.15, när Noel Nilsen hittade rätt framspelad av Wilhelm Romsäter och Linus Haglind.

Laget tog också ledningen efter 10.03, genom Johan Pettersson assisterad av Anton Nygren och Tim Åberg.

Västerås Pick kvitterade till 2-2 efter 10.13, när Gustav Lundberg fick träff assisterad av Filip Högberg och Edvin Engström.

Västerås Pick tog ledningen på nytt genom Kim Blomkvist efter 6.18 i andra perioden.

Efter 13.58 av perioden kunde Anton Nygren göra 3-3 för Kungsör. Efter 9.50 i tredje perioden gjorde Västerås Pick 3-4 genom Oskar Persson.

Kungsör gjorde 4-4 genom Robert Eriksson efter 12.06 av matchen. I förlängningen tog det 4.32 innan Västerås Pick avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Gustav Lundberg, framspelad av William Väisänen och Philip Blom.

Oskar Persson gjorde ett mål för Västerås Pick och två assist och Gustav Lundberg stod för tre poäng, varav två mål.

Kungsör har fyra vinster en förlust och 33–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Västerås Pick har tre vinster och två förluster och 30–14 i målskillnad.

Det här betyder att Kungsör är klara seriesegrare, och Västerås Pick på fjärde plats med 27 poäng.

Kungsör tar sig an Fellingsb/Frövi i nästa match borta fredag 9 februari 19.00. Västerås Pick möter Nora hemma lördag 10 februari 14.30.