Vänersborg avgjorde i sista perioden och vann mot Bäcken

Vänersborg vann borta mot Bäcken i HockeyTvåan Alltvåan södra herr med 6-5. Matchen var helt jämn efter två perioder, 4-4, innan Vänersborg avgjorde i sista perioden.

– En svängig match där vi bjöd på mycket som vi inte borde. Vänersborg studsade tillbaka från storförlusten mot oss senast och visade bra karaktär. Vi slarvar för mycket och är inte ödmjuka i spelet bakifrån. Då straffas man. Bra läxa för oss och skönt med ny match och nya förutsättningar på lördag borta mot Boro, kommenterade Bäckens huvudtränare Emil Bihorac efter matchen.

Douglas Sundqvist stod för Vänersborgs avgörande mål 7.38 in i tredje perioden.

När Vänersborg och Bäcken senast gjorde upp var Bäcken klart bättre och vann med hela 7-1. Nu kom alltså revanschen för Vänersborg.

Bäcken startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Felix Johansson och Teodor Edhage. Vänersborg förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 4-4.

Vänersborg var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-2 och matchen med 6-5.

Dmitry Iskornev gjorde två mål för Vänersborg och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här var Bäckens tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Vänersborgs tredje uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Vänersborg nu ligger på sjunde plats. Bäcken leder fortfarande serien, ett poäng före Boro/Vetlanda.

Nästa motstånd för Bäcken är Boro/Vetlanda. Lagen möts lördag 27 januari 15.00 i KFK Mekan Arena. Vänersborg tar sig an Pantern borta söndag 28 januari 16.00.