Tre poäng till Värnamo efter avgörande i slutperioden mot Sölvesborg

Värnamo vann borta mot Sölvesborg i HockeyTvåan Alltvåan södra herr med 4-3 (2-1, 1-2, 1-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Värnamo avgjorde.

– Ja ytterligare en hedersam förlust. Idag var vi bra och skapade väldigt mycket mot ett Värnamo som parkerat bussen. 42-17 i skott till oss och vi måste bara vara bättre när vi spelar mot sämre motstånd. Nu börjar det även bli lite akut med poäng för att få fortsätta spela kval, kommenterade Sölvesborgs tränare Jonas Kellander.

Manfred Träff Williams slog till 10.47 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Första perioden var jämn. Sölvesborg inledde bäst och tog ledningen genom Calle Olsson efter 5.05, men Värnamo kvitterade genom Alfred Andersson. Och Värnamo hann också ta ledningen, på nytt genom Alfred Andersson. Efter 7.32 i andra perioden nätade Ludvig Seydlitz, framspelad av Isak Nygårds och Elton Möller och kvitterade för Sölvesborg.

Ludvig Seydlitz gjorde dessutom 3-2 efter 12.25 på pass av Anton Tarvainen.

Värnamos Markus Pettersson gjorde 3-3 efter 17.44 framspelad av David Good och Martin Mörck.

10.47 in i tredje perioden nätade Värnamos Manfred Träff Williams på pass av Nils Svensson och Alfred Andersson och avgjorde matchen för Värnamo. Därmed hade laget vänt matchen.

Värnamos Alfred Andersson stod för tre poäng, varav två mål.

Det här var Sölvesborgs andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Värnamos andra uddamålsseger.

För hemmalaget betyder resultatet nionde plats i tabellen. Värnamo är på femte plats. Värnamo var nia i tabellen för ett dagar sedan, men har fått ett lyft.

I nästa match, söndag 21 januari 17.00, har Sölvesborg Bäcken borta i Marconihallen, medan Värnamo spelar hemma mot Pantern.