Tre poäng till Lejonet efter avgörande i slutperioden mot Rydaholm

Lejonet vann hemma mot Rydaholm i Hockeytrean södra C fortsättningsserie med 6-1 (1-1, 0-0, 5-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Lejonet avgjorde.

Rydaholms assisterande tränare Daniel Johansson tyckte så här om matchen:

– En bra match ändå mot ännu ett skånelag som spelar över gränsen konstant! Vi tappar i tredje då de får två skitmål och luften går ur lite och det blir tre till! Bra av alla men lite extra till Klas Aronsson i målet.

Segern var Lejonets femte på de senaste sex matcherna, och femte raka segern på hemmaplan.

Första perioden var jämn. Lejonet inledde bäst och tog ledningen genom Eddie Fransson efter 13.12, men Rydaholm kvitterade genom Johannes Nilsson bara tre minuter senare.

Andra perioden blev mållös. Lejonet spelade bra i tredje perioden och gick från 1-1 till 6-1 genom mål av Isak Olsson, Melker Wessberg, Zack Petersen, Algot Olofsson och Ludvig Sebelius och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 26 sekunder kvar att spela.

Zack Petersen och Melker Wessberg gjorde ett mål och två assist var för Lejonet.

Lejonet ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Rydaholm ligger på fjärde plats.

Lejonet tar sig an Osby i nästa match borta söndag 28 januari 16.00. Rydaholm möter Åstorp IK hemma torsdag 1 februari 19.00.