Tommie Ardon tremålskytt i Nors seger mot Säffle

Tommie Ardon stod för ett hattrick när Nor besegrade Säffle på bortaplan med 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0) efter förlängning i HockeyTrean Värmland. Hannes Ewen gjorde också ett mål för segrarna, målen för Säffle gjordes av Oliver Nätth, Jeremias Siitari och Jimmy Wettergren.

Tommie Ardon slog till efter bara 54 sekunder i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Första perioden var jämn. Nor inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Hannes Ewen efter bara 18 sekunder, men Säffle kvitterade genom Jeremias Siitari efter 16.53. Efter 2.43 i andra perioden nätade Tommie Ardon, framspelad av Christian Flödén och Alexander Saikoff och gav Nor ledningen.

Säffles Oliver Nätth gjorde 2-2 efter 12.54 på pass av Alexander Torp Svensson och Christoffer Engberg.

Jimmy Wettergren gjorde dessutom 3-2 efter 20.27 framspelad av Oscar Säily-Jonsson och Oliver Nätth.

10.23 in i tredje perioden nätade Nors Tommie Ardon på nytt framspelad av Thim Rangedahl och Pontus Skogberg och kvitterade för Nor.

Laget avgjorde matchen med -1.06 kvar att spela ännu en gång genom Tommie Ardon på pass av Alex Nygårdhs och Kristoffer Norén.

Tommie Ardon gjorde tre mål för Nor och spelade fram till ett mål.

Det här var Säffles fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Nors andra uddamålsseger.

Det här betyder att Säffle är kvar på sjunde och sista plats, och Nor stannar på sjätte plats, i tabellen.

Säffle tar sig an Charlottenberg i nästa match hemma fredag 12 januari 19.30. Nor möter Grums borta tisdag 9 januari 19.00.