Svårstoppade Rögle fortsätter vinna – 6-0 mot svaga Karlskrona

Rögle vann med 6-0 (1-0, 2-0, 3-0) borta mot Karlskrona på fredagen och tog därmed lagets sjunde raka seger i NDHL DamEttan södra. Det innebär också att Karlskrona åkte på tionde förlusten i rad.

Rögles tränare Julius Bergkvist om matchen:

– En bra match av oss där vi spelar bra och behåller vårt tålamod även om vi inte får in pucken i början. Vi kontrollerar matchen jag Karlskrona har inte så mycket att sätta emot. Kul för Ida-Li att hålla sin andra nolla för säsongen.

Rögle tog ledningen efter 14 minuters spel, genom Emily Gustafson assisterad av Emilia Rydell och Megan Christine Holzhuter. I andra perioden var Rögle starkast och gick från 0-1 till 0-3 genom mål av Arwen Nylaander och Johanna Eldebäck. Rögle fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-0. Målen i sista perioden gjordes av Emilia Rydell, Arwen Nylaander och Emily Gustafson.

Arwen Nylaander gjorde två mål för Rögle och spelade dessutom fram till ett mål.

Resultatet innebär att Karlskrona ligger kvar på sjätte plats och Rögle på tredje plats i tabellen.

Karlskrona möter Malmö i nästa match hemma söndag 3 december 16.00. Rögle möter samma dag Hvidovre hemma.