Straffar avgjorde för Charlottenberg i hemmasegern mot Grums

Charlottenberg mötte Grums hemma i en match i HockeyTrean Värmland som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde hemmalaget vinna med 5-4 (2-0, 1-3, 1-1, 0-0, 1-0). Gustav Nilsson blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

– Vilken revansch, tyckte Charlottenbergs lagledare Helge Wiklund, efter matchen.

Grums tränare Wolmer Edqvist om matchen:

– Sur förlust. Sett över tre perioder så är vi det bättre laget och vi får chansen att avgöra i overtime där vi har någon i målramen, men det är målen som räknas. Vi skakar av oss det här och laddar om för Kristinehamn hemma imorgon eftermiddag.

I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Grums med hela 10-3.

Charlottenberg startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Viktor Qvist och Emil Henriksson. Efter 4.58 i andra perioden slog Pär Bäcker till, på pass av Kristoffer Myhrén och reducerade åt Grums.

Charlottenbergs Hugo Adolfsson gjorde 3-1 efter 8.44 på pass av William Andersson och Viktor Qvist.

Grums Pär Bäcker gjorde 3-2 efter 10.40 på straff.

Felix Ahlstrand gjorde dessutom 3-3 efter 13.18 framspelad av Pär Bäcker och Kristoffer Myhrén.

Grums tog ledningen med 3-4, på nytt, återigen genom Pär Bäcker efter 9.25 i tredje perioden.

Efter 11.39 av matchen kunde Emil Henriksson göra 4-4 för Charlottenberg. I straffläggningen var det Charlottenberg som avgjorde till 5-4. Den avgörande straffen stod Gustav Nilsson för.

Grums Pär Bäcker stod för fyra poäng, varav tre mål och Kristoffer Myhrén hade tre assists.

Det här var Charlottenbergs tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Grums andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Grums ligger på andra plats i tabellen, och Charlottenberg är på fjärde plats.

Charlottenberg tar sig an Nor i nästa match borta tisdag 5 december 19.30. Grums möter Filipstad hemma lördag 2 december 16.30.