Stark seger för Tranås i toppmatchen mot Mariestad

Det var två topplag som möttes i hockeyettan västra på lördagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Tranås, som besegrade Mariestad med 6-1 (0-1, 3-0, 3-0).

Med två omgångar kvar är Tranås på tredje plats i tabellen, och Mariestad leder fortfarande serien, en poäng före Skövde.

Mariestads tränare Ronny Helander tyckte så här om matchen:

– Vi gör en bra första period men sedan rasar vi ihop totalt i de två sista och förlorar rättvist.

Mariestad tog ledningen efter 8.10, genom Anton Blomberg framspelad av Tobias Aronsson. Tranås vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 0-1 till 3-1 i andra perioden. Tranås fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Petter Eklöf, Erik Brissle och George Diaco.

Tranås Viktor Nilsson-Westlund hade tre assists.

På onsdag 6 december 19.00 spelar Tranås borta mot Surahammar, och Mariestad borta mot Borlänge.