Stark seger för Motala i toppmatchen mot Skärblacka

Det var två topplag som möttes i HockeyTrean södra D på söndagen. Och det slutade med seger för bortalaget Motala, som besegrade Skärblacka med 9-1 (2-0, 4-0, 3-1).

Motalas Oscar Eckerberg var matchens utropstecken, och stod för hela fyra mål.

Motala spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Albin Wadström, Elias Kornehed och Oscar Eckerberg. Det var bara början för Motala. Motala stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 0-3 till 0-6. 2.17 in i tredje perioden slog Hampus Karlsson Berglund till på pass av Pelle Philipsson Ek och Axel Appelqvist och ökade ledningen för Motala.

8.39 in i perioden nätade Skärblackas David Engberg framspelad av Eric Wållberg och Agaton Lantz och reducerade för Skärblacka. Fler mål än så blev det inte för Skärblacka.

Efter 13.20 nätade Oscar Eckerberg ännu en gång på pass av Jakob Mattsson och Jesper Nilsson och ökade ledningen för Motala.

Laget punkterade matchen med ett 1-9-mål med åtta sekunder kvar att spela på nytt genom Oscar Eckerberg på pass av Albin Wadström och Jakob Malmsten. 1-9-målet blev matchens sista.

Oscar Eckerberg gjorde fyra mål för Motala, Jakob Malmsten hade tre assists och Jesper Nilsson stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här betyder att Skärblacka slutar på tredje plats, och Motala på andra plats. Motala är klart för kvalspel.