Stark seger för Huge i toppmatchen mot Lindefallet

Det var två topplag som möttes i hockeytrean Gästrikland på fredagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Huge, som besegrade Lindefallet med 4-2 (2-0, 1-1, 1-1).

– Fantastisk laginsats där vi visar bra tålamod. Idag ville vi verkligen vinna och det visade grabbarna, tyckte Huges huvudtränare Markus Dal, efter matchen.

Lindefallets tränare Magnus Nilsson:

– Det blev inget direkt toppmöte, det bjöd vi inte upp till idag. Dåligt rakt av, inte riktigt påkopplade och då blir det mycket fel därute. Ny chans på fredag.

Segern var Huges fjärde på de senaste fem matcherna.

Huge startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Eric Sundström och Andreas Westlund. Huge ökade ledningen till 3-0 genom Rasmus Hjalmarsson efter 10.50 i andra perioden.

Efter 19.03 av perioden kunde Erik Bryngelsson göra 3-1 för Lindefallet. Efter 5.42 i tredje perioden ökade Huge på till 4-1, återigen genom Andreas Westlund.

Jesper Paepke reducerade dock för Lindefallet med bara tre minuter kvar att spela och skapade spänning.

Huges Andreas Westlund stod för två mål och ett assist.

Det här betyder att Huge ligger på andra plats i tabellen, och att Lindefallet fortfarande leder serien, på samma poäng som Huge.