Sollefteå gjorde fyra mål i tredje perioden – vann stort mot AIK Härnösand

Bortalaget AIK Härnösand var fortfarande med i matchen mot Sollefteå inför tredje perioden. Men där fick Sollefteå rejäl utdelning. Till slut blev det hela 8-3 (1-1, 3-1, 4-1) i matchen i hockeytvåan norra CD herr.

Segern var Sollefteås sjunde på de senaste åtta matcherna, och sjätte raka segern på hemmaplan.

Första perioden var jämn. AIK Härnösand inledde bäst och tog ledningen genom Philip Isaksson efter 4.17, men Sollefteå kvitterade genom William Everson efter 11.26. Sollefteå var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 4-2.

Sollefteå hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.09 genom Henry Laukkanen, och gick upp till 6-2 innan AIK Härnösand svarade.

Slutresultatet blev 8-3 i Sollefteås favör.

Sollefteås Kevin Dahlberg stod för ett mål och två assists.

Sollefteå stannar därmed på tredje plats, och AIK Härnösand på sjunde plats, i tabellen.

I nästa match möter Sollefteå KB65 borta och AIK Härnösand möter Njurunda hemma. Båda matcherna spelas fredag 12 januari 19.30.