Seger för Nässjö borta mot Partille HK

Det blev dramatiskt när bortalaget Nässjö vann matchen mot Partille HK i Vallhamra Ishall på onsdagen. Matchen i i HockeyTrean Alltrean södra A slutade 5-4 (1-2, 1-1, 3-1).

– Tyvärr så slarvar vi återigen bort en match. Noggrannheten med pucken saknas och vi faller på egna misstag, tyckte Partille HK:s assisterande tränare Marcus Nordquist, efter matchen.

Nässjös tränare Nicodemus Ahlin tyckte så här om matchen:

– Skön vinst, vi får kämpa hårt gör våra mål och deras går lätt. Vi skapar otroligt många lägen och kunde gjort minst de dubbla. Det går emot oss men vi ger inte upp utan fortsätter tro på det och tillslut trillar puckarna in. Helt rättvis seger.

Partille HK startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Casper Kesselman och Arvid Thegerström innan Nässjö svarade och gjorde 2-1 genom Marcus Almlöw. Efter 10.46 i andra perioden gjorde Partille HK 3-1, återigen genom Casper Kesselman.

Med 1.23 kvar att spela av perioden kunde William Keith göra 3-2 för Nässjö. Nässjö gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 3-2 till ledning med 3-5. Det sista målet kom med 01.01 kvar av matchen.

Partille HK reducerade dock till 4-5 genom Lukas Folkesson när bara en minut återstod att spela, och skapade åter spänning i matchen.

Marcus Almlöw gjorde två mål för Nässjö och spelade dessutom fram till ett mål. Elias Hellman hade tre assists för Partille HK.

Det här var Nässjös andra uddamålsseger.

Det här betyder att Nässjö ligger på fjärde plats i tabellen, och Partille HK är på sjunde plats. Ett fint lyft i tabellen för Nässjö som så sent som den 27 januari låg på åttonde plats.

Söndag 4 februari möter Partille HK Glimma borta 16.00 och Nässjö möter Trelleborg borta 15.00.