Ryck i sista perioden avgjorde för Bollnäs borta mot Robertsholm

En jämn match mellan hemmalaget Robertsholm och gästande Bollnäs avgjordes först i tredje perioden. Där var Bollnäs starkare och vann matchen i hockeytrean Gästrikland med 7-6 (0-1, 2-1, 5-4).

Bollnäs assisterande tränare Carl Lundqvist:

– Med väldigt många borta så gör vi en otrolig kämparinsats ikväll. Matchen levde verkligen in i sista minuten så inget var klart tills slutsignalen ljöd. Vi visar stort hjärta och det är därför vi får med oss 3 poäng hem ikväll.

Robertsholm tog ledningen efter tio minuters spel, genom Daniel Jansson framspelad av Mattias Olofsson och Edin Muminovic. I andra perioden var det i stället Bollnäs som hade övertaget. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 2-2.

Bollnäs var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-5 och matchen med 7-6.

Joonas Hatula gjorde tre mål för Bollnäs och två assist och William Kraft stod för fyra poäng, varav två mål. Mattias Olofsson hade tre assists för Robertsholm.

Det här var Bollnäs andra uddamålsseger.

För hemmalaget betyder resultatet åttonde plats i tabellen. Bollnäs är på andra plats.

Robertsholm möter Lindefallet i nästa match borta fredag 1 december 19.30. Bollnäs möter samma dag Hedesunda borta.