Rönnäng säkrade seriesegern efter 4-2 mot Lysekil

Nu är det klart. Rönnäng är seriesegrare i HockeyTrean södra A. Det efter seger mot Lysekil borta i Gullmarsborgs Ishall med 4-2 (1-0, 1-0, 2-2). I och med resultatet är Rönnäng på tillräckligt avstånd till Munkedal i tabellen, och kan därför fira seriesegern. Lysekil ligger på femte plats i tabellen.

– Bra match! Kul att kunna säkra seriesegern, kommenterade Rönnängs ledare Erik Bergström.

Lysekils assisterande tränare Anders Friberg tyckte så här om matchen:

– Vi kör på bra i 5-5 spelet men ger oss inte chansen när vi får powerplay och där tycker jag vi ger bort segern idag. Simon håller oss kvar i matchen med ett grymt spel i kassen. Vi får sikta in oss på att avsluta med bra prestationer mot Lions och Hisingen.

Efter segern står det klart att Rönnäng efter en bra säsong i HockeyTrean södra A är klart för Alltrean.

Det här innebär att Rönnäng nu har fyra segrar i följd i HockeyTrean södra A.

Rönnäng tog ledningen efter 19.03, genom Niklas Andrén. Efter 5.50 i andra perioden slog Melker Samuelsson till, framspelad av Carl Hermansgård och Viggo Ganemyr och gjorde 0-2. Lysekil reducerade dock till 1-2 genom Elliot Nordholm tidigt i tredje perioden av matchen.

Rönnäng gjorde dock två snabba mål och gick från 1-2 till 1-4, målen av Melker Samuelsson och Viggo Ganemyr, och punkterade matchen.

Isac Hallberg reducerade dock för Lysekil med bara en minut kvar att spela och gav matchen liv igen.

Rönnängs Carl Hermansgård hade tre assists och Melker Samuelsson stod för tre poäng, varav två mål.

I nästa match möter Lysekil Lions borta och Rönnäng möter Uddevalla hemma. Båda matcherna spelas onsdag 29 november 19.30.