Ockelbo vann hemma mot Hedemora

Det blev seger för Ockelbo på hemmaplan mot Hedemora i HockeyTvåan Kvalserie A västra herr, med 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0) efter förlängning.

Hedemoras sportchef Jakob Herre om matchen:

– Vi gör en riktig krigarinsats alla gubbar idag och gör oss förtjänta av poängen. En bra bortamatch där vi så klart hade önskat samtliga poäng men hoppet om andraplatsen lever ändå i allra högsta grad.

Lukas Ericsson slog till 1.25 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Det här innebär att Ockelbo nu har fyra segrar i följd i HockeyTvåan Kvalserie A västra herr och behöver två segrar till för att gå igenom serien obesegrade.

Hedemora tog ledningen efter 19.58, genom Simon Moberg framspelad av Erik Pers och Isak Wallén.

Andra perioden blev mållös. 16.12 in i tredje perioden slog Otto Pitkänen till på pass av Vojtech Tuma och Anton Björkman och kvitterade för Ockelbo. I förlängningen tog det 1.25 innan Ockelbo också avgjorde till 2-1. Stor matchhjälte blev Lukas Ericsson, på pass av Otto Pitkänen och Hampus Tjernell.

Hedemora har startat svagt och har bara tre poäng efter fyra spelade matcher. Ockelbo har elva poäng.

På fredag 8 mars 19.00 spelar Ockelbo hemma mot Hofors, och Hedemora hemma mot Lindefallet.