Ockelbo upp i topp efter trepoängare mot Lindefallet

Tack vare 4-2 (1-1, 2-0, 1-1) hemma mot Lindefallet är Ockelbo ny serieledare i hockeytrean Gästrikland. Laget ligger på samma poäng som tvåan Huge men toppar tabellen. Efter tisdagens match i Ugglebo Arena ligger Lindefallet på tredje plats.

Det var två formstarka lag som möttes. Ockelbo tog sjätte segern i rad. Lindefallet hade före matchen åtta segrar i rad.

Första perioden var jämn. Ockelbo inledde bäst och tog ledningen genom Alexander Abramsson efter 12.03, men Lindefallet kvitterade genom Petter Kjellin efter 16.22. Ockelbo startade andra perioden starkast. Laget gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Otto Pitkänen och Richard Uppman innan Lindefallet svarade och gjorde 3-1 genom Johannes Gunnarsson. Ockelbo punkterade matchen med ett 4-2-mål med fyra sekunder kvar att spela genom Tim Holm. 4-2-målet blev matchens sista.

Torsdag 18 januari 20.00 spelar Ockelbo borta mot Sandviken. Lindefallet möter Bollnäs hemma i PF Arena fredag 19 januari 19.30.