Ockelbo upp i topp efter trepoängare mot Hille/Åbyggeby

Tack vare 7-1 (1-0, 3-1, 3-0) borta mot Hille/Åbyggeby är Ockelbo ny serieledare i hockeytrean Gästrikland. Laget ligger på samma poäng som tvåan Huge men toppar tabellen. Efter torsdagens match i Monitor ERP Arena ligger Hille/Åbyggeby på femte plats.

Efter sex segrar i rad för Hille/Åbyggeby tog det stopp. Ockelbo tog i stället femte segern i rad.

Ockelbo tog ledningen efter 14.00, genom Viktor Ehn framspelad av Robin Leffler och Richard Uppman. Efter 2.17 i andra perioden slog Albin Persson till, på pass av Herman Belin och Rasmus Björk och kvitterade för Hille/Åbyggeby.

Ockelbos Robin Leffler gjorde 1-2 efter 7.42 framspelad av Richard Uppman.

Otto Pitkänen gjorde dessutom 1-3 efter 8.12 på pass av William Löfgren.

Robin Leffler gjorde dessutom 1-4 efter 15.12 framspelad av Viktor Ehn.

Ockelbo fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-1. Målen i sista perioden gjordes av Richard Uppman, Jesper Holmqvist och Adam Ström.

Ockelbos Robin Leffler stod för fyra poäng, varav två mål och Richard Uppman gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Noteras kan att Ockelbo sedan den 14 december har avancerat fyra placeringar i tabellen.

Tisdag 16 januari möter Hille/Åbyggeby Bollnäs borta 19.40 och Ockelbo möter Lindefallet hemma 19.00.