Mölndal bröt Boro/Vetlandas segersvit

Efter sex segrar i rad i HockeyTvåan Alltvåan södra herr för Boro/Vetlanda så tog vinstsviten slut borta mot Mölndal. Matchen på onsdagen i Åby Ishall slutade 5-4 (2-2, 2-2, 1-0).

Mölndals lagledare Sven Liedberg om matchen:

– Trots inledande underläge och dålig inställning i närkamperna jobbar vi oss in i matchen som blir en jämn tillställning där vi tar alla tre poängen. I en stor del av andra perioden och hela tredje visar vi att vi är att räkna med mot topplagen. Olle Samuelsson är bra i målet och Melwin Sundén imponerade från sin backposition. Simzon Koch gör en superpassning till Sebastian Högberg vid det avgörande målet.

Sebastian Högberg stod för Mölndals avgörande mål 12.01 in i tredje perioden.

Boro/Vetlanda började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 30 sekunder slog Nikita Reyn till på pass av Joakim Fransson.

Mölndal kvitterade till 1-1 efter 12.51, när Adam Jubel fick träff assisterad av Linus Andersson och August Ridell Boman.

Laget tog också ledningen efter 14.15, när Adam Jubel ännu en gång slog till framspelad av Emil Spetz.

Boro/Vetlanda kvitterade till 2-2 efter 16.26, genom Alfred Andersson.

Efter 1.47 i andra perioden nätade Lucas Högosta, på pass av Simzon Koch och Linus Andersson och gav Mölndal ledningen.

Boro/Vetlandas Olle Henell gjorde 3-3 efter 3.36.

Istvan Gabor Szucs gjorde dessutom 3-4 efter 4.46 på pass av Nikita Reyn och Artemi Aleksandrov.

Mölndals Emil Spetz gjorde 4-4 efter 12.04 framspelad av Filip Bergström.

12.01 in i tredje perioden slog Sebastian Högberg till på pass av Melwin Sundén och avgjorde matchen för Mölndal. Därmed hade Mölndal vänt matchen.

Förlusten var Boro/Vetlandas tredje uddamålsförlust.

Mölndal ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan Boro/Vetlanda är på andra plats. Ett fint lyft för Boro/Vetlanda som låg på sjunde plats så sent som den 6 januari.

Söndag 28 januari 16.40 spelar Mölndal hemma mot Helsingborg. Boro/Vetlanda möter Bäcken hemma i KFK Mekan Arena lördag 27 januari 15.00.