Malmö kan fira seriesegern efter 7-1 mot Rögle

Med 7-1 (2-0, 3-0, 2-1) mot hemmalaget Rögle är det klart. Malmö är slutsegrare i NDHL DamEttan södra 2023. Rögle ligger på tredje plats i tabellen.

– Seriesegern är delmål 1 för säsongen och det är nu uppnått. Vinsten säkrades genom aggressiv checking och stabilt försvarsspel och det är alltid skönt att vinna över sin ärkerival på bortaplan, kommenterade Malmös tränare Henrik Palm.

Resultatet betyder att Malmö tog fjärde segern i följd, och att Rögle samtidigt förlorade efter åtta segrar i rad.

Malmö startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av Silke Glud tidigt i perioden. Malmö stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 0-2 till 0-5 på bara 7.13. Efter 1.15 i tredje perioden ökade Malmö på till 0-6 genom Amie Varano.

Rögle reducerade dock till 1-6 genom Emily Gustafson med 3.48 kvar att spela av matchen.

Malmö kunde dock avgöra till 1-7 med 3.9 kvar av matchen genom Natalie Perry.

Malmös Silke Glud stod för fyra poäng, varav tre mål och Natalie Perry gjorde två mål och spelade fram till ett mål.

Fredag 8 december 18.00 spelar Rögle hemma mot Rödovre. Malmö möter Hvidovre hemma i Malmö Isstadion söndag 10 december 15.30.