Målfest när Ockra krossade Långshyttan i Hemköp Arena

Ockra hade inga problem med Långshyttan i hockeytrean Dalarna, och vann borta med utklassningssiffrorna 26-1 (8-0, 8-1, 10-0).

Ockras lagledare Fredrik Eljas tyckte så här om matchen:

– Komfortabel seger! Synd vi ska släppa en bakåt bara!

Anton Krigsman var den stora snackisen, som stod för hela fyra mål för Ockra.

Ockra spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-8, två mål av Anton Krigsman, två mål av Victor Sjögren, två mål av Anton Westhed, ett mål av Albin Pousette och ett mål av Herman Wikblom. Det var bara början för Ockra. Ockra tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.42 genom Herman Wikblom, och gick upp till 0-10 innan Långshyttan svarade.

Till slut blev det 1-17 till Ockra. Ockra fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 26-1. Målen i sista perioden gjordes av Victor Sjögren, som gjorde två mål, William Åhlstad, som gjorde två mål, Anton Krigsman, Albin Pousette, Sebastian Ahl, Herman Wikblom och Jesper Rosendahl.

Anton Krigsman gjorde fyra mål för Ockra och fem assist, Albin Pousette stod för sju poäng, varav fyra mål, Sebastian Ahl gjorde ett mål och spelade fram till fem mål, Herman Wikblom gjorde tre mål och tre assist, Victor Sjögren gjorde fyra mål och spelade dessutom fram till ett mål, William Åhlstad gjorde två mål och tre assist, Anton Westhed gjorde tre mål och spelade fram till ett mål, Isak Segerros Wallner gjorde ett mål och spelade fram till tre mål, Adam Davéus hade fyra assists, Adam Östberg gjorde ett mål och två assist och Jesper Rosendahl gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Långshyttan har fem förluster och 3–114 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ockra har tre vinster och två förluster och 46–18 i målskillnad.

Fredag 5 januari 19.00 spelar Långshyttan borta mot Björbo. Ockra möter Älvdalen borta i Älvdalens Ishall fredag 12 januari 19.00.