Kungsör segrade i toppmötet – Tim Åberg hjälte

Kungsör tog emot Örnen/Örebro HU i onsdagens toppmöte i hockeytrean Örebro/Västmanland. Och det slutade med seger för hemmalaget Kungsör, som besegrade Örnen/Örebro HU med 7-2 (3-1, 3-0, 1-1).

– En riktigt fin seger där vi är riktigt diciplinerade i stort sett genom hela matchen och stor eloge till grabbarna idag! Vi får en riktigt fin start på matchen och sedan bygger vi egentligen bara vidare därifrån och bjuder inte Örnen på mycket alls! Kul när allt stämmer och det tar vi med oss till fredagens match i Kumla, kommenterade Kungsörs tränare Fredrik Pettersson.

Det här innebär att Kungsör nu har 16 segrar i följd i hockeytrean Örebro/Västmanland och behöver fyra segrar till för att gå igenom säsongen utan att tappa poäng.

Kungsör hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.12 genom Felix Puustinen, och gick upp till 2-0 innan Örnen/Örebro HU svarade.

I periodpausen hade Kungsör ledningen med 3-1. I andra perioden var Kungsör starkast och gick från 3-1 till 6-1 genom mål av Emil Darzins, Wilhelm Romsäter och Anton Nygren. Efter 7.38 i tredje perioden ökade Kungsör på till 7-1 genom Johan Pettersson.

Viktor Nilsson reducerade förvisso, men närmare än 7-2 kom inte Örnen/Örebro HU. Kungsör tog därmed en stabil seger.

Kungsörs Felix Puustinen stod för ett mål och två assists.

Det här betyder att Kungsör är klara seriesegrare, och Örnen/Örebro HU på tredje plats med 26 poäng.

Kungsör tar sig an Kumla HC i nästa match borta fredag 2 februari 19.30. Örnen/Örebro HU möter samma dag 19.00 Nora borta.