Kungsör kan fira seriesegern efter 8-1 mot Nora

Med 8-1 (3-1, 1-0, 4-0) mot bortalaget Nora är det klart. Kungsör är slutsegrare i hockeytrean Örebro/Västmanland 2024. Nora ligger på andra plats i tabellen.

– Ja även om det kanske mer liknade ett slagfält än en ishockeymatch så är jag otroligt stolt över grabbarna idag och de visar upp otrolig karaktär och moral trots att matchen ser ut som den gör! Vi visar att vi inte viker ner oss och låter Nora påverka vårt spel och det syns på resultattavlan tillslut! Nu laddar vi om i helgen och blickar fram mot kommande vecka med två matcher till, kommenterade Kungsörs tränare Fredrik Pettersson.

Efter en bra säsong i hockeytrean Örebro/Västmanland är Kungsör nu klart för kval.

Det här innebär att Kungsör nu har 15 segrar i följd i hockeytrean Örebro/Västmanland.

Kungsör tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Lukas Gustafsson på pass av Johan Pettersson.

Nora kvitterade till 1-1 efter 9.24, när Jonathan Karlsson hittade rätt assisterad av Lucas Träff och Simon Johansson.

Kungsör tog ledningen på nytt efter 12.33, genom Hampus Nilsson framspelad av Lucas Gustavsson och Wilhelm Romsäter.

Laget gjorde 3-1 efter 17.48, när Lukas Gustafsson på nytt fick träff framspelad av Rasmus Kesti.

Efter 4.53 i andra perioden slog Linus Haglind till, framspelad av Wilhelm Romsäter och Anton Nygren och gjorde 4-1. Kungsör fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-1. Målen i sista perioden gjordes av Anton Nygren, Lucas Gustavsson, Linus Haglind och Emil Darzins.

Lucas Gustavsson gjorde ett mål för Kungsör och två målgivande passningar, Linus Haglind stod för två mål och ett assist och Emil Darzins gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Onsdag 31 januari 19.30 spelar Kungsör hemma mot Örnen/Örebro HU. Nora möter Örnen/Örebro HU hemma i NEH Hallen fredag 2 februari 19.00.