Kungsör fortsätter vinna – 3-2 mot Västerås Pick

Kungsör är svårstoppat den här säsongen. När laget mötte Västerås Pick borta i Mimerhallen på söndagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 2-3 (0-0, 1-2, 1-1) innebär att Kungsör nu har elva segrar i följd i hockeytrean Örebro/Västmanland, och är fortfarande obesegrat i år.

– Det var en otroligt skön seger i en tuff match med mycket fysiskt spel! Vi börjar mer och mer hitta tillbaka till vårt spel och detta blandat med hårt jobb blir nyckeln till dagens seger! Mycket matcher nu och det sliter hårt på grabbarna och det gör trepoängarna lite extra sköna! Nya tag nu och siktet inställt på tisdag då vi reser till Nora, kommenterade Kungsörs tränare Fredrik Pettersson.

Andreas Anderberg blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 5.57 in i sista perioden.

Den första perioden slutade mållös. Efter 10.34 i andra perioden gjorde Kungsör 0-1 genom Hampus Nilsson.

Efter 12.59 av perioden kunde Kim Blomkvist kvittera till 1-1 för Västerås Pick.

Kungsör gjorde 1-2 genom Felix Puustinen efter 19.09. 3.41 in i tredje perioden nätade Västerås Picks Edvin Engström på pass av William Väisänen och Isak Rydström-Svärd och kvitterade för Västerås Pick.

5.57 in i perioden slog Andreas Anderberg till framspelad av Linus Haglind och Robert Eriksson och avgjorde matchen för Kungsör.

Det här var Kungsörs tredje uddamålsseger.

Västerås Pick stannar därmed på fjärde plats, och Kungsör toppar fortfarande tabellen.

Nästa motstånd för Västerås Pick är Kumla HC. Lagen möts lördag 20 januari 12.00 i Råby Ishall. Kungsör tar sig an Nora borta tisdag 16 januari 19.30.