Klar seger för Ludvika – vann med 6-1 mot Vansbro

Ludvika vann på bortaplan mot Vansbro i hockeytrean Dalarna med klara 6-1 (2-0, 2-1, 2-0).

Ludvikas tränare Elias Ströberg:

– Vinner komfortabelt på bortaplan ikväll. Vi styr matchbilden och kontrollerar händelserna på isen äver 60 minuter. Skönt att vinna efter den bedrövliga insatsen mot Björbo under förra veckan.

Segern var Ludvikas åttonde på de senaste tio matcherna.

Ludvika startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Linus Roininen och Adrian Ericson. Ludvika ökade ledningen till 0-3 genom Gert-Owe Andersen efter 3.23 i andra perioden.

Tidigt i perioden av perioden kunde Anton Berg göra 1-3 för Vansbro.

Efter 11.48 ökade Ludvika på till 1-4 genom Marcus Dahlström. Ludvika fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Linus Petersson och Rasmus Pettersson.

Ludvikas Peter Byström hade tre assists.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Vansbro på nionde plats och Ludvika på tredje plats.

I nästa match, fredag 26 januari 19.00, har Vansbro Hedemora hemma i Vanåhallen, medan Ludvika spelar hemma mot Älvdalen.