Sju poäng av Ludwig Niederbach – när KB65 slog AIK Härnösand

KB65 vann mötet i hockeytvåan norra CD herr på bortaplan mot AIK Härnösand, med 9-6 (3-2, 3-3, 3-1).

– Går lite emot oss och vi är lite klena i vår egen zon, kommenterade AIK Härnösands assisterande tränare Håkan Karlström.

KB65:s tränare Ted Svensson om matchen:

– En prestation som är under all kritik. Är otroligt besviken på vår inställning och vår arbetsmoral ikväll. Det är där det sitter. Vi är spelförande och spelar stundtals bländande hockey i anfallszon. I försvarszon och i spelet utan puck uppträder vi emellanåt hårresande. Det enda positiva med denna kvällen är att det är lördag imorgon och att vi tar 3 poäng.

I första perioden var det KB65 som var starkast. Laget vann perioden med 2-3.

Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 5-6.

5.40 in i tredje perioden slog Ludwig Niederbach till framspelad av Manfred Sahlman och Simon Engström och ökade ledningen för KB65.

11.02 in i perioden nätade AIK Härnösands William Hälldahl på nytt framspelad av Philip Isaksson och Endijs Esenvalds och reducerade för AIK Härnösand. Fler mål än så blev det inte för AIK Härnösand.

Efter 14.14 nätade Ludwig Niederbach återigen på pass av Manfred Sahlman och Simon Engström och ökade ledningen för KB65.

Efter 17.52 gjorde Ludwig Niederbach mål ännu en gång framspelad av Alexander Magnusson och ökade ledningen för KB65. Därmed hade laget vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 6-9.

KB65:s Ludwig Niederbach stod för sju poäng, varav tre mål och Manfred Sahlman gjorde två mål och två assist. William Hälldahl gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för AIK Härnösand.

KB65 ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan AIK Härnösand är på åttonde och sista plats.

Nästa motstånd för AIK Härnösand är Kovland. Lagen möts fredag 8 december 19.30 i FD Maskin Arena. KB65 tar sig an Ånge hemma tisdag 5 december 19.30.