Järna starkast i straffläggningen – vann hemma mot Tullinge TP

Det var jämnt hela vägen när Järna mötte Tullinge TP hemma i HockeyFyran Stockholm södra. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Järna var kyligare i avsluten och vann med 7-6 (2-1, 3-2, 1-3, 0-0, 1-0). Viktor Strand blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

– Publiken fick valuta åtminstone, vi tappar ledningen helt i onödan. Vi ger bort matchen där och då, får vara glada för 2 pinnar, kommenterade Järnas lagledare Anders Andersson efter matchen.

Järna var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-1.

Järna hade övertaget även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.34 genom Axel Vikberg, och gick upp till 4-1 innan Tullinge TP kom tillbaka och reducerade till 4-3.

Innan perioden var över hade Järna ryckt åt sig ledningen med 5-3. I tredje perioden var det i stället Tullinge TP som hade greppet. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

Fjärde perioden blev mållös.

Tullinge TP:s Dennis Ohm stod för fyra poäng, varav två mål. Albin Andersson gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål för Järna och Victor Öqvist hade tre assists.

Järna har tre segrar och två förluster och 35–25 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tullinge TP har två vinster och tre förluster och 21–28 i målskillnad. Det här var Järnas andra uddamålsseger den här säsongen.

Det här betyder att Järna ligger kvar på fjärde plats i tabellen, och Tullinge TP på femte plats.

Järna tar sig an Trångsund 2 i nästa match borta söndag 26 november 19.00. Tullinge TP möter Trångsund 2 hemma fredag 1 december 19.50.