HC Lidköping besegrade Grästorps IK med 5-2

HC Lidköping vann mötet med Grästorps IK hemma med 5-2 (2-1, 1-0, 2-1) på fredagen i HockeyTvåan Alltvåan södra herr.

– Tredje matchen mot Gik för denna säsongen och matchen såg ut som de senaste matcherna, jämt men där vi ikväll fick in puckarna som vi inte fått in tidigare. Rättvist och riktigt gött med 3 poäng, tyckte HC Lidköpings tränare Nicklas Svedberg, efter matchen.

Grästorps IK:s tränare Andreas Appelgren om matchen:

– En slätstruken och blek insats från vår sida. Vi kommer inte igång med skridskoåkningen som vi vill och då blir vi långsamma och sena ut och in i situationerna. Vi har den senaste veckan haft vår del av influensatider och det märktes idag att det fanns helt enkelt inte tillräckligt med soppa i tanken.

HC Lidköping tog ledningen efter fem minuters spel, genom Oliwer Fjellström framspelad av Oskar Back och Oscar Forsmark.

Grästorps IK kvitterade till 1-1 efter 10.31, när Rasmus Berntsson fick träff assisterad av Lucas Frank.

HC Lidköping tog ledningen på nytt efter 17.33, genom Hugo Thörn på pass av Hannes Hjalmarsson och Edvin Eriksson.

Efter 4.32 i andra perioden nätade Hugo Thörn ännu en gång, på pass av Oskar Back och Edvin Eriksson och gjorde 3-1. 16.48 in i tredje perioden nätade Grästorps IK:s Marek Rubner framspelad av Victor Sandström och Lucas Frank och reducerade för Grästorps IK. Fler mål än så blev det inte för Grästorps IK.

17.49 in i perioden slog Oliwer Fjellström till återigen och ökade ledningen för HC Lidköping.

Laget punkterade matchen med ett 5-2-mål med 33 sekunder kvar att spela genom Oskar Back assisterad av Oliwer Fjellström. 5-2-målet blev matchens sista.

HC Lidköpings Oliwer Fjellström stod för två mål och ett assist och Oskar Back gjorde ett mål och två målgivande passningar.

För hemmalaget betyder resultatet nionde plats i tabellen. Grästorps IK är på tredje plats. Noteras kan att Grästorps IK sedan den 19 december har avancerat fyra placeringar i tabellen.

Söndag 21 januari spelar HC Lidköping borta mot Mölndal 16.10 och Grästorps IK mot Boro/Vetlanda hemma 16.00 i Åse & Viste Arena.