Hattrick av Eric Wållberg när Skärblacka slog Linköping Mighty Ravens

Eric Wållberg stod för ett hattrick när Skärblacka besegrade Linköping Mighty Ravens på bortaplan i HockeyTrean södra D med 6-3 (1-1, 3-2, 2-0). Övriga mål för bortalaget gjordes av Anton Karlsson, Andreas Pettersson och Emil Rotviker, målen för Linköping Mighty Ravens gjordes av Emil Erkgärds, Jakob Hälleberg och Filip Mellgren.

Linköping Mighty Ravens huvudtränare Daniel Johansson tyckte så här om matchen:

– Vi är inte påkopplade från start idag. Skärblacka kommer ut bra och utnyttjar sina lägen på ett mer effektivt sätt än oss. Vi hittar tillbaka lite grann i andra och tredje perioden men faller ner lite i tempot igen och får det svårt att komma tillbaka dit vi vill. När 6:an kom i öppen kasse gick luften ur lite. Nya tuffa tag på söndag borta mot Vita Hästen.

Segern var Skärblackas fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Skärblacka inledde bäst och tog ledningen genom Emil Rotviker efter 7.11, men Linköping Mighty Ravens kvitterade genom Emil Erkgärds efter 13.54. Skärblacka var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-4.

I tredje perioden gjorde Skärblacka 3-5 efter 6.09 genom Eric Wållberg. Och med bara 44 sekunder kvar satte Anton Karlsson 3-6.

Anton Karlsson gjorde ett mål för Skärblacka och två assist och Eric Wållberg gjorde tre mål för. Viktor Wessman hade tre assists för Linköping Mighty Ravens.

För Linköping Mighty Ravens gör resultatet att laget nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Skärblacka är på tredje plats.

Nästa motstånd för Linköping Mighty Ravens är Vita Hästen. Lagen möts söndag 3 december 16.00 i Himmelstalundshallen. Skärblacka tar sig an Wettern hemma fredag 1 december 19.00.