Hanviken avgjorde tät match mot Eskilstuna Linden i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Hanviken och gästande Eskilstuna Linden var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Hanviken och vann matchen i hockeyettan östra med 2-1 (0-1, 1-0, 1-0).

David Karlström slog till 10.36 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Det här innebär att Hanviken nu har fem segrar i följd i hockeyettan östra.

Eskilstuna Linden tog ledningen efter sju minuters spel, genom Alfred Aalto assisterad av Alexander Larsson och Daniel Gunnarsson. Efter 19.32 i andra perioden slog Hampus Larsson till, framspelad av David Karlström och Eric Eljas och kvitterade för Hanviken. 10.36 in i tredje perioden slog David Karlström till på pass av Daniel Ohlsson och Eric Eljas och avgjorde matchen för Hanviken. Därmed hade laget vänt matchen.

Det här var Hanvikens fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Eskilstuna Lindens femte uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Hanviken på andra plats i tabellen, medan Eskilstuna Linden är på sjätte plats.

I nästa match, söndag 3 december 16.00, har Hanviken Brödernas/Väsby hemma i Tyresö Ishall, medan Eskilstuna Linden spelar hemma mot Wings Arlanda.