Glimma vann stort senast – nu tog Åstorp IK revansch

Det var ombytta roller när Åstorp IK tog emot Glimma i KvB Hallen på söndagen. Åstorp IK vann matchen i HockeyTrean södra F med 5-4 (2-2, 2-1, 1-1). I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Glimma med hela 6-1.

Hugo Jagaeus blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 17.11 in i tredje perioden.

Glimma tog ledningen efter 4.43, genom Justus Palmroos på pass av Jonatan Antonsson och Alfred Nilsson.

Laget ökade också ledningen till 0-2 efter 6.17, när Alfred Andersson fick träff.

Efter 9.12 i första perioden slog Mikael Leskinen till, och reducerade åt Åstorp IK.

Åstorp IK kvitterade till 2-2 efter 13.35, när Albin Erlandsson slog till assisterad av Mikael Leskinen.

Efter 2.03 i andra perioden nätade Filip Hedvall, på pass av Christoffer Lindholm och David Svensson och gav Glimma ledningen.

Åstorp IK:s Adam Jernberg gjorde 3-3 efter 2.27 framspelad av Hampus Bondesson och Mikael Leskinen.

Albin Erlandsson gjorde dessutom 4-3 efter 18.12 framspelad av Hampus Bondesson.

11.11 in i tredje perioden slog Christoffer Lindholm till på pass av Filip Hedvall och Alfred Andersson och kvitterade för Glimma.

17.11 in i perioden nätade Åstorp IK:s Hugo Jagaeus på pass av Anton Larsson och avgjorde matchen för Åstorp IK.

Mikael Leskinen gjorde ett mål för Åstorp IK och två målgivande passningar.

Det här var Åstorp IK:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Glimmas andra uddamålsförlust.

Resultaten i sista omgången innebär att Åstorp IK slutar på femte plats och Glimma på första plats. Glimma är klart för kvalspel.