Första segern för Järvsö/Hofors efter 5-1 mot Hedesunda

Järvsö/Hofors har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i hockeytrean Gästrikland, efter tolv spelade matcher. Säsongens första seger kom på hemmaplan mot Hedesunda, en match som Järvsö/Hofors vann med 5-1 (2-0, 0-0, 3-1).

Hedesundas tränare Isaac Östlund:

– Vi gör en bedrövlig första period där vi har helt fel inställning och Järvsö är mycket mer sugen på att vinna. Andra blir lite bättre och i tredje går vi för att vända men har svårt att få in pucken. Sedan är ju domarinsatsen en historia för sig men med tanke på hur dålig vi var så spelar det ingen roll.

I början av matchen var Järvsö/Hofors starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Tim Johansson och Jesper Kroon.

Andra perioden blev mållös. Järvsö/Hofors tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.59 genom Magnus Bräck, och gick upp till 4-0 innan Hedesunda svarade.

Till slut blev det 5-1 till Järvsö/Hofors.

Magnus Bräck gjorde ett mål för Järvsö/Hofors och två målgivande passningar och Jesper Kroon stod för två mål och ett assist.

Det här betyder att Järvsö/Hofors ligger kvar på tionde och sista plats i tabellen, och Hedesunda på nionde plats.

Järvsö/Hofors möter Skutskär i nästa match hemma fredag 19 januari 19.30. Hedesunda möter samma dag Robertsholm hemma.