Formstarka Tierp tog ännu en seger

Tierp är nu inne i en stark period i hockeytvåan östra herr. När laget mötte Iron borta i Lindbergs Arena på fredagen kom tredje raka segern. Laget vann med 7-3 (1-0, 2-1, 4-2), och den tunga perioden laget varit inne i verkar vara över.

– Vi gör en bra match helt igenom. Det är en jämn match där siffrorna blir stora då vi försöker in i det sista att komma ikapp genom att ta ut målvakten vid två tillfällen i slutet av matchen, kommenterade Irons huvudtränare Robert Press.

Tierps lagledare Eva-Lena Wadberg tyckte till om matchen:

– En sjukt viktig seger, där vi visa bra karaktär.

Tierp tog ledningen efter 14.45, genom Philip Löfström framspelad av Ludvig Svensson och Carl Aronsson. Efter 4.18 i andra perioden nätade Jesper Kvist, på pass av Anton Tibblin och Ludvig Wallin och kvitterade för Iron.

Tierps Casper Löfström gjorde 1-2 efter 5.20 framspelad av Sammy Andersson och Ville Önnebro.

Carl Aronsson gjorde dessutom 1-3 efter 6.52 på pass av Oscar Westerberg och David Akbar.

I tredje perioden kvitterade först Iron till 3-3. Därefter var det Tierp som hade greppet. Laget gjorde matchens fyra sista mål och vann lätt.

Casper Löfström gjorde två mål för Tierp och spelade fram till ett mål och Carl Aronsson stod för tre poäng, varav ett mål.

Tierp ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan Iron är på 13:e plats.

I nästa omgång har Iron Spånga hemma i Lindbergs Arena, fredag 15 december 19.00. Tierp spelar hemma mot Haninge söndag 10 december 16.00.