Förlust för Kramfors-Alliansen efter dålig start mot KB65

KB65 tog direkt tag i taktpinnen i bortamatchen mot Kramfors-Alliansen i hockeytvåan norra CD herr, och ledde med 4-0 i första pausen. Trots en uppryckning av Kramfors-Alliansen vann KB65 matchen med 6-3 (4-0, 1-2, 1-1).

KB65:s tränare Ted Svensson tyckte så här om matchen:

– En urstark förstaperiod. Där går det fort och vi bjuder inte på någon onödig spänning och tar död på matchen. Andra blir lite sönderryckt och tredje kontrollerar vi på ett bra sätt. En bra match av grabbarna där jag tycker det är väldigt många som står för fina insatser!

Segern var KB65:s fjärde på de senaste fem matcherna.

KB65 spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom mål av Anton Näsström, Adam Niederbach, Filip Östman och Noah Arnlund. Efter 7.28 av perioden kunde Joel Sjölander göra 1-4 för Kramfors-Alliansen.

Efter 12.55 i andra perioden ökade KB65 på till 1-5 genom Wictor Åhström.

Kramfors-Alliansen reducerade dock på nytt till 2-5 genom Pontus Nordenberg med 4.47 kvar att spela av perioden. KB65 ökade ledningen till 2-6 genom Jesper Bårman efter 8.09 i tredje perioden.

Joel Sjölander reducerade förvisso, men närmare än 3-6 kom inte Kramfors-Alliansen. KB65 tog därmed en säker seger.

Noah Arnlund och Wictor Åhström gjorde ett mål och två assist var för KB65.

Kramfors-Alliansen stannar därmed på åttonde och sista plats, och KB65 på andra plats, i tabellen.

I nästa match möter Kramfors-Alliansen Sollefteå borta och KB65 möter Njurunda borta. Båda matcherna spelas tisdag 19 december 19.30.