Fjärde raka för Bollnäs efter seger mot Skutskär

Formen är bra just nu för Bollnäs. På fredagen kom fjärde raka segern i hockeytrean Gästrikland, 5-3 (1-0, 3-1, 1-2), hemma mot Skutskär. Det innebär att Skutskär åkte på fjärde raka förlusten.

– Vi åker dit med 13 utespelare, tycker vi gör två dåliga perioder, men avslutar tredje väldigt bra och visar hjärta och krigar för varandra, kommenterade Skutskärs lagledare Lotta Åhlén.

I början av matchen var Bollnäs starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Carl Halvarsson och Joonas Hatula. Bollnäs gjorde två mål i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0, målen av Jasse Mäkäräinen och Jasse Mäkäräinen.

Skutskär reducerade dock till 4-1 genom Edvin Färnstrand med 1.11 kvar att spela av perioden. Skutskär gjorde både 4-2 och 4-3 genom Melvin Yng och Oliver Jönsson, det sista med 3.9 kvar att spela av matchen.

Bollnäs kunde dock avgöra till 5-3 med 34 sekunder kvar av matchen genom Jasse Mäkäräinen.

Bollnäs Edvin Süstler hade fyra assists och Jasse Mäkäräinen gjorde tre mål.

Skutskärs nya tabellposition är sjunde plats, medan Bollnäs är på tredje plats.

I nästa match, tisdag 9 januari, har Bollnäs Ockelbo borta i Ugglebo Arena 19.00, medan Skutskär spelar hemma mot Hille/Åbyggeby 19.30.