Färjestad vann efter förlängning mot Brynäs

Matchen mellan hemmalaget Brynäs och gästande Färjestad i NDHL DamEttan västra var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 1-0). Stor matchhjälte med bara 44 sekunder kvar i förlängningen blev Emma Murén som gjorde det avgörande målet.

Brynäs tog ledningen efter 7.06, genom Anna Brenkle framspelad av Stella Lindell och Stina Sandberg. Efter 15.41 i andra perioden nätade Alli Borrow, på pass av Emma Murén och kvitterade för Färjestad. Efter 4.34 i tredje perioden gjorde Färjestad 1-2 genom Elin Benn.

Efter 12.56 av matchen kunde Nike Bondesson gjorde 2-2 för Brynäs. I förlängningen tog det 4.16 innan Färjestad avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Emma Murén, på pass av Alli Borrow och Laura Lobis.

Brynäs har en vinst och fyra förluster och 12–26 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Färjestad har fem vinster och 58–3 i målskillnad. Det här var Brynäs tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Färjestads andra uddamålsseger.

Det här betyder att Brynäs ligger på femte plats i tabellen, och Färjestad är klara seriesegrare.