Elias Lundström tremålskytt i LN 91:s seger mot Lycksele

Elias Lundström stod för ett hattrick när LN 91 besegrade Lycksele på bortaplan med 4-3 (0-2, 2-0, 1-1, 1-0) efter förlängning i HockeyTvåan norra B fortsättning herr. Cornelis Hansson gjorde också ett mål för segrarna, målen för Lycksele gjordes av Hugo Vernersson 2 och Sebastian Söderström.

Lyckseles ledare Gunnar Jonsson tyckte så här om matchen:

– En bra och jämn hockeymatch, vi hade ett litet övertag under matchen men orkade inte stänga den under ordinarie tid. Oavgjort var väl ändå rättvist sett till målchanser, tyvärr drar vi på oss en utvisning i förlängningen som LN utnyttjade. Jag är ändå stolt över hur laget presterade med tanke på gårdagens lilla bottennapp.

Elias Lundström blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 3.16 in i förlängningen.

Det här innebär att LN 91 nu har fem segrar i följd i HockeyTvåan norra B fortsättning herr och behöver tre segrar till för att gå igenom serien obesegrade.

I början av matchen var Lycksele starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Sebastian Söderström och Hugo Vernersson. Efter 8.52 i andra perioden slog Elias Lundström till, framspelad av Alexander Valjemot och Joakim Valjemot och reducerade åt LN 91.

Elias Lundström gjorde dessutom 2-2 efter 16.40 på pass av Joakim Valjemot.

Lycksele tog ledningen på nytt, på nytt genom Hugo Vernersson efter 2.40 i tredje perioden.

Med 41 sekunder kvar i perioden av matchen kunde Cornelis Hansson göra 3-3 för LN 91. I förlängningen tog det 3.16 innan LN 91 också avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Elias Lundström, på pass av Erik Weiborn och Felix Mauritzon.

Elias Lundström gjorde tre mål för LN 91.

Lycksele har nu sju poäng och LN 91 har 14 poäng när båda lagen har spelat fem matcher.

I nästa omgång har Lycksele Norsjö borta i Norsjö Arena, onsdag 14 februari 19.30. LN 91 spelar hemma mot Umeå Dragons tisdag 13 februari 19.30.