Efterlängtad seger för Sunderby – bröt förlustsviten mot Kiruna City

Sunderby har haft en tuff period med fem raka förluster i HockeyTvåan Alltvåan norra AB herr. Men hemma mot Kiruna City bröts den tunga sviten. Det blev 5-4 (1-4, 3-0, 1-0) i matchen i Sunderby Ishall.

Elias Forsberg blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 1.47 in i sista perioden.

Kiruna City var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-4.

Efter 2.56 reducerade Sunderby på nytt genom Axel Apelqvist på pass av Hampus Tedfelt och Niclas Olersbacken.

Sunderby reducerade igen efter 8.58 genom Ville Erixon framspelad av Benjamin Sandman och Rickard Jacobsson-Ström.

Efter 11.08 i andra perioden slog Axel Apelqvist till på nytt, framspelad av Hampus Tedfelt och kvitterade för Sunderby.

1.47 in i tredje perioden slog Elias Forsberg till på pass av Carl Jonsson Edfast och Olli Vittaniemi och avgjorde matchen för Sunderby. Därmed hade laget vänt matchen.

Det här var Sunderbys andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Kiruna Citys fjärde uddamålsförlust.

För Sunderby gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Kiruna City är på åttonde och sista plats.

Söndag 11 februari spelar Sunderby hemma mot Kiruna AIF 14.30 och Kiruna City mot Rosvik borta 13.00 i Norrbotten Stål Arena.