Avesta ryckte i sista perioden och vann mot Arboga

Avesta vann borta mot Arboga i hockeytvåan västra B herr med 3-1. Matchen var helt jämn efter två perioder, 0-0, innan Avesta avgjorde i sista perioden.

Avestas tränare Jonas Blomqvist:

– Vi gör en otroligt bra match. Vi går runt på lite folk och grabbarna kämpar så otroligt genom hela matchen. Felix Vannfält är helt fantastiskt bra i målet och räddar 50 skott.

Med det tog bortalaget Avesta en skön revansch, eftersom Arboga vann senaste mötet lagen emellan med hela 7-1.

Första perioden blev mållös, likaså andra perioden.

Avesta tog ledningen först efter 1.33 i tredje perioden, genom Jakob Karlsson på pass av Simon Nyhlén-Persson och Hampus Mattsson.

6.56 in i tredje perioden nätade Arbogas Linus Gustavsson på pass av Max Orrsten och Lucas Bärehag och kvitterade för Arboga.

15.18 in i perioden slog Simon Nyhlén-Persson till på pass av Jakob Karlsson och gav laget ledningen för Avesta.

Laget punkterade matchen med ett 1-3-mål med 49 sekunder kvar att spela på nytt genom Jakob Karlsson. 1-3-målet blev matchens sista.

Jakob Karlsson gjorde två mål för Avesta och ett assist.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Arboga med 12–9 och Avesta med 18–20 i målskillnad.

Det här betyder att Avesta ligger på tredje plats i tabellen, och Arboga är på andra plats.

I nästa match, fredag 5 januari 19.00, har Arboga Kumla Hockey hemma i Freebo Arena, medan Avesta spelar hemma mot Smedjebacken.