Äntligen seger för Lenhovda mot Åstorp IK

Det blev fyra förluster i rad för Lenhovda i Hockeytrean södra C fortsättningsserie. Men borta mot Åstorp IK kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i KvB Hallen slutade 3-8 (1-2, 0-4, 2-2).

Åstorp IK:s lagledare Andrée Persson:

– Efter fredagens urladdning så fanns inte samma energi och fokus i dagens match. Förhoppningsvis kan vi studsa tillbaka redan nästa match.

I första perioden var det Lenhovda som var starkast. Laget vann perioden med 1-2.

I andra perioden var Lenhovda starkast och gick från 1-2 till 1-6 genom två mål av Andreas Anarp, ett mål av Jonas Karlsson och ett mål av Edwin Dabäck. Tredje perioden slutade 2-2 och Lenhovda vann matchen med 8-3.

Amadeus Grusland och Kristian Ederfors gjorde båda ett mål och två assist för Lenhovda.

För hemmalaget betyder resultatet sjätte plats i tabellen. Lenhovda är på femte plats.

Åstorp IK möter Rydaholm i nästa match borta torsdag 1 februari 19.00. Lenhovda möter samma dag Osby hemma.