5-2 mot Sollentuna – nu är Nacka ny serieledare

Nacka och gästande Sollentuna möttes i hockeytvåan östra herr på tisdagen. Det slutade med seger för Nacka vars segersiffror skrevs till 5-2 (2-0, 1-1, 2-1). I och med detta klättrade Nacka upp till topp på tabellen, på samma poäng som Järfälla på andra plats. Järfälla har dock en match mindre spelad. Sollentuna ligger på tredje plats i tabellen.

– 2 bra lag som möts, vi vinner skotten och gör en bra första period innan Sollentuna får lite medvind. Sett över 3 perioder är vi värda vinsten. Kul match, kommenterade Nackas tränare Janne Andersson.

Det här innebär att Nacka nu har sju segrar i följd i hockeytvåan östra herr.

I början av matchen var Nacka starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Pontus Palmborg och Philip Nilsson Fornes. Nacka ökade ledningen till 3-0 genom Markus Ekroth efter 4.08 i andra perioden.

Med 1.54 kvar att spela av perioden kunde Erik Stenbacka göra 3-1 för Sollentuna. Sollentuna reducerade igen efter 12.12 i tredje perioden genom Ture Edvardsson på pass av Leo Hällvik och William Hedman.

14.02 in i tredje perioden nätade Nackas Daniel Thomasson framspelad av Pontus Palmborg och Philip Nilsson Fornes och ökade ledningen för Nacka.

Laget punkterade matchen med ett 5-2-mål med 30 sekunder kvar att spela genom Filip Lekbrant framspelad av Christian Wennergren. Det fastställde slutresultatet till 5-2.

Nackas Pontus Palmborg stod för ett mål och två assists.

Nacka har en stark form med fem segrar och 29–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Sollentuna har tre vinster och två förluster och 21–18 i målskillnad.

På fredag 8 december 19.00 spelar Nacka borta mot Järfälla, och Sollentuna hemma mot Hammarby.