Uddamålsseger för Linköping borta mot Örebro Hockey

Bortalaget Linköping vann matchen mot Örebro Hockey i SHL. Resultatet i torsdagens match i Behrn Arena blev 3-2 (1-1, 1-0, 1-1). Sebastian Strandberg blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 6.35 in i tredje perioden.

Segern var Linköpings sjätte på de senaste sju matcherna.

Första perioden var jämn. Linköping inledde bäst och tog ledningen genom Ty Rattie efter 8.37, men Örebro Hockey kvitterade genom Philip Holm efter 12.30. Efter 5.57 i andra perioden nätade Jesper Pettersson, framspelad av Linus Hultström och Markus Ljungh och gav Linköping ledningen. 2.10 in i tredje perioden slog Axel Sundberg till på pass av Samuel Johannesson och Robert Leino och kvitterade för Örebro Hockey.

6.35 in i perioden nätade Linköpings Sebastian Strandberg på pass av Remi Elie och Ty Rattie och avgjorde matchen för Linköping.

Det här var Örebro Hockeys åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Linköpings sjunde uddamålsseger.

Örebro Hockey ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan Linköping är på tredje plats. Så sent som den 29 november låg Linköping på nionde plats i tabellen.

Lördag 30 december 18.00 spelar Örebro Hockey borta mot Modo Hockey. Linköping möter Timrå borta i SCA Arena torsdag 4 januari 19.00.