Oskarshamn ryckte i sista perioden och vann mot Rögle

Oskarshamn vann borta mot Rögle i SHL med 4-1. Matchen var helt jämn efter två perioder, 1-1, innan Oskarshamn avgjorde i sista perioden.

Segern var Oskarshamns fjärde på de senaste fem matcherna.

Den första perioden slutade 0–0. Efter 15.16 i andra perioden gjorde Rögle 1-0 genom Linus Sjödin.

Med 3.34 kvar att spela av perioden kunde Lukas Jasek kvittera till 1-1 för Oskarshamn. Oskarshamn spelade bra i tredje perioden och gick från 1-1 till 1-4 genom mål av Hynek Zohorna, Austin Wagner och Olli Palola och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 3.41 kvar att spela.

Det här betyder att Rögle är kvar på tolfte plats, och Oskarshamn stannar sist, på 14:e plats, i tabellen.

Lördag 30 december möter Rögle Malmö hemma 18.00 och Oskarshamn möter Färjestad borta 15.15.