Djurgården fortsätter att vinna hemma – har nu sju raka hemmasegrar

Det fortsätter att gå bra för Djurgården i Hockeyallsvenskan. På onsdagen mötte laget Kalmar hemma och tog ännu en seger. Därmed har laget vunnit sju hemmamatcher i rad. Segerresultatet skrevs till 5-1 (1-0, 2-0, 2-1).

Kalmars tränare Viktor Tuurala tyckte till om matchen:

– Idag är vi inte tillräckligt bra helt enkelt. Vår prestation tillsammans gör inte oss själva rättvisa. Vi börjar forcera spelet på fel sätt när vi inte kuggar i ordentligt, och effekten uteblir. Vi har lite momentum efter vårt mål, men hade behövt mer idag.

Segern var Djurgårdens fjärde på de senaste fem matcherna.

Djurgården startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 1.07 slog Alexander Ytterell till framspelad av David Blomgren och Daniel Glad. I andra perioden var Djurgården starkast och gick från 1-0 till 3-0 genom mål av Daniel Brodin och Daniel Glad. 8.34 in i tredje perioden slog Kim Strömberg till på pass av Jimmy Andersson och Shawn Boudrias och reducerade för Kalmar. Fler mål än så blev det inte för Kalmar.

Djurgården ökade ledningen till 4-1 med 1.13 kvar att spela genom John Norman på pass av Emil Berglund och Alexander Ytterell.

Laget punkterade matchen med ett 5-1-mål med sju sekunder kvar att spela genom Emil Berglund assisterad av Frederik Schlyter. 5-1-målet blev matchens sista.

Emil Berglund gjorde ett mål för Djurgården och två målgivande passningar.

Djurgårdens nya tabellposition är femte plats, medan Kalmar är på nionde plats. Så sent som den 23 november låg Djurgården på tolfte plats i tabellen.

Nästa motstånd för Djurgården är AIK. Kalmar tar sig an Västerås hemma. Båda matcherna spelas onsdag 27 december 19.00.